sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Mikä, miksi, kuka ja minne?

Boa tarde kaikille ja tervetuloa seuraamaan minun matkaani Portugalissa!

Mikä ja miksi
Kuvahaun tulos haulle erasmus+
"Erasmus+ on Euroopan unionin koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelma, joka rahoittaa toimialoilla tehtävää eurooppalaista yhteistyötä. Ohjelman tavoitteena on koulutuksen ja nuorisotyön kehittäminen sekä nuorten koulutustason, taitojen ja työllisyysmahdollisuuksien parantaminen. Urheilun alalla kamppaillaan yhdessä mm. dopingin ja syrjinnän kaltaisia uhkatekijöitä vastaan.
Ohjelmassa ovat mukana EU-maat, Norja, Islanti, Liechtenstein, Turkki ja Makedonia. Osaan toiminnoista voi osallistua myös EU:n naapuruusmaita ja muita maita eri puolilta maailmaa.
Erasmus+ -ohjelma kattaa vuodet 2014-2020. Tänä aikana yli 4 miljoonaa nuorta, opiskelijaa ja aikuista voi kouluttautua, opiskella, harjoitella tai työskennellä vapaaehtoisena ulkomailla ohjelman tuella. Lisäksi yli 125 000 oppilaitosta ja organisaatiota voi tehdä yhteistyötä kansainvälisten kumppaniensa kanssa. Ohjelman budjetti on 14,7 miljardia euroa.
Erasmus+ yhdistää aiemmat EU-ohjelmat (mm. Elinikäisen oppimisen ohjelma, nuorisotoimintaohjelma Youth in Action) ja jatkaa niiden toimintaa. Ready for Life kuuluu Erasmus+ ammatillinen koulutus-osion alle. Suomessa Erasmus+ -ohjelmaa hallinnoi Opetushallitus. Ready for Life on Allianssin nuorisovaihdon Erasmus+ -ohjelman alahanke. 
 Kuvahaun tulos haulle allianssi nuorisovaihto
Allianssin nuorisovaihto on osa Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssia, joka on valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja vaikuttajajärjestö. Allianssi on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvoja, jonka jäseninä on 127 valtakunnallista nuoriso- ja varhaisnuorisojärjestöä.
Allianssin nuorisovaihto pyrkii voittoa tavoittelematta edistämään suomalaisnuorten globaalia ymmärrystä, kulttuurienvälistä oppimista ja kansainvälistä liikkuvuutta."
Lainasin tekstin suoraan nuorisovaihdon (nuorisovaihto.fi) sivuilta, koska siellä teksti oli itsessään jo niin tuju pakkaus informaatiota, etten nähnyt mitään syytä alkaa sitä lyhentelemään. Minä itse osallistun ohjelmaan nimeltä "Ready for life". Joka on suunnattu kaikille alle 35vuotiaille, vuoden sisään valmistuneille henkilöille ja sen on tarkoitus tukea kansainvälistä liikkuvuutta, henkilökohtaista kehittymistä ja tulevaisuuden työllistymistä.
Kuka
Olen 19vuotias nuori nainen Mikkelistä, valmistuin keväällä 2017 pintakäsittelijäksi Lappeenrannan ammattiopisto Samposta. Kesän ja syksyn työskentelin oman alan yrityksessä Mikkelissä ja nyt viikko sitten sunnuntaina 15.10. saavuin tänne Portugalin Bragaan. Harrastuksia minulla ei varsinaisesti ole, muuta kuin salilla käynti ja lenkkeily silloin tällöin, niin pyörällä, kävellen, kuin rullaluistimillakin. Olen hyvin eläinrakas ja elämänarvoihini kuuluu hyvät ja terveelliset elämäntavat sekä läheiset ja ystävät.
 
Minne
Tämän hakuajan hakumaavaihtoehtoina olivat Kreikka ja Portugai. Minä ja kaksi muuta vasta valmistunutta naista päätimme valita kohdemaaksemme Portugalin. Asumme pienessä omakotitalossa pohjoisessa Portugalissa, Bragan kaupungin laidalla. 
Kuvahaun tulos haulle Braga portugal map

Tämä oli tämmöinen pieni infopostaus siitä, mistä tässä blogissa on ylipäätään kyse. Yritän kirjoittaa vähintään kerran viikossa yhden postauksen. Menneen viikon tapahtumia kirjoittelen tänne huomisen tai ylihuomisen aikana, saa nähdä kuinka uuvuttavia työpäivät tulevat olemaan. Blogin ulkoasu saa näin alkuun olla tällainen persoonaton, muokkaan tätä oman näköiseksi heti, kun saan aikaiseksi opetella käyttämään tätä bloggeria kunnolla!

Adeus! 
- J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti