sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Matka Portoon

Tällä viikolla kävimme viikonloppuna Portossa päiväretkellä. Syystä X emme ehtineet kunnolla tutustua kaupunkiin, mutta kaupungin laidalla sijaitseva Northern Shopping -ostoskeskus tuli tutuksi. Matkasimme Portoon junalla, juna muistutti ulkopuolelta suomalaista R-junaa, mutta sisätilat vaikuttivat enemmän metrolta. Yllätyin siitä, kuinka siistit tilat junassa oli! Portugalin junien logo CP, muistuttaa ulkonäöltään täysin suomen VR:n logoa.


Kuvahaun tulos haulle portugal juna logo
Junien logo.

Tältä juna näytti sisältä
Matka Bragasta Portoon maksoi vajaat 4euroa ja matka kesti vähän päälle tunnin. Matkan aikana oli 23 pysäkkiä. Täällä on käytössä ladattavat junaliput/-kortit tms. joihin voi ladata yhden tai useamman matkan asemilta löytyvistä automaateista. Ennen junaan nousua kortti täytyy "aktivoida" pienessä tolpan näköisessä lukulaitteessa ja junassa konduktööri tarkistaa, onko lippu aktivoitu.
Seuraavaksi kuvia Porton reissulta: 


Maisema Porton juna-aseman ulkopuolelta

Porto
Porto
Meikä Porto -kyltillä
Porto

Valokuusi Porton keskustassa
Portossa oli keskustorilla alle olevan kuvan mukaisia kiikkukeinuja, joiden päällä oli erilaisia tekstejä, kuten: Natal (Joulu), Amor (rakkaus) ja kuvassa näkyvä Porto. Kiikkuja oli yhteensä noin kymmenen.

Porto -kyltillä varustettu kiikku

Kauppakeskus oli iso ja sen sisällä oli manchesterista tuotu höyrykone "käynnissä". Heti keskuksen pääovien jälkeen oli erikoinen "taideteos" joka esitti lankapuhelinta, jonka puhelimena toimi korkokengillä varustetut jalat. 

Höyrykone

Vähän erikoisempaa taidetta

Kävimme syömässä italialaisessa ravintolassa vähän paremman ruuan toivossa, mutta ainakaan tilaamani risotto ei kamalan hääppöinen ollut.

Sienirisotto

Sitten Bragan kuulumisia. Tännekkin on ilmestynyt keskustan kadut täyteen joulukoristeita ja yksityisten parvekkeilla roikkuu joulupukkeja. Miusta on hirveän hauska, että kaikki joulukoristeet ja kuvaelmat sisältävät lunta VAIKKA täällä ei koskaan sitä sadakkaan. Miten lumi symboloi joulua jopa niille, jotka eivät sitä ole välttämättä ikinä nähneetkään.

Torstaina sovimme Braga Mobin kanssa, että vaihdamme jälleen työpaikkaa. Tällä kertaa ei ollut kyse töiden puutteesta, vaan pomon asiattomasta käytöksestä meitä kohtaan. Hän saattoi potkia minua pyllylle, hiplata niskaa, halata ja kerran jopa pussasi (onneksi vain päähän) ihan ilman lupaa, haukkui minua läskiksi ja kritisoi suomalaisten tapaa olla hänen sanojensa mukaan "tiukkiksia" koska olemme sovittuna aikana paikalla ja odotamme sitä myös muilta. Lista hänen käytöksestään on loputon, mutten kirjaimellisesti jaksa jauhaa hänestä tämän enempää vaan haluan unohtaa koko ihmisen. Perjantai oli täällä pyhäpäivä, itsenäisyyden palautumisen muistopäivä tarkalleen, joten se oli meillä vapaa töistä. Maanantai meille luvattiin vapaaksi, joten silloin käymme luultavasti Bragan keskustassa ostamassa tuliaisia ja postikortteja.

Bragan joulukortisteita, en ymmärrä mihin tän kuvan laatu oikein hävisi..

Yhtenä päivänä kävimme syömässä sushia, oli hyvää!

Tänään kävelyllä ollessa otin kuvia muutamasta hedelmäpuusta, pahoittelen että kuvat ovat epäselviä, mutta huomasin vasta kotona, että kameran linssissä oli ollut jotain likaa..

Kiivipuu/-köynnös


Avokadopuu


Sitruunapuu, tämä kuva on näköjään kaikenlisäksi jopa heilahtanut.

Kävellessä olen kiinnittänyt huomiota siihen, että valehtelematta 9/10 kävelykatu valusta, on joku ihminen tai eläin kävellyt kuivumisen aikana. Tassunjäljet ovat omalla tavallaan kauhean söpö piristys katukuvassa.

Jalan-/tassunjälkiä valussa

En tiedä, koinko edellisen noin yhden ja puolen viikon aikana jonkinlaisen kulttuurishokin, tuntui, että kaikki kaatuu niskaan, vituttaa, ahdistaa ja kauhea ikävä kotiin, vai johtuiko kaikki vain pomosta. Sillä heti kun sain tietää, ettei siihen työpaikkaan tarvitse enää palata, alkoi elämä jälleen hymyilemään ja olin huomattavasti positiivisempi ja ajatus "vielä kahdesta viikosta" muuttui "enää kahdeksi viikoksi." 

Tosiaan, enää kaksi viikkoa jäljellä ja tuntuu kuin aika loppuisi kesken ja kauheasti olisi vielä koettavaa ja nähtävää! Saa nähdä, mitkä bucket listin asioista ehdin toteuttaa ja mitkä jäävät toteuttamatta. Tässä oli kaikki menneeltä viikolta!

Adeus!
- J




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti